Waarom zijn mijn widgets weg na het verhuizen van WordPress?

Waarschijnlijk heb je je WordPress verplaatst van map of URL en heb je een search/replace tool gebruikt om de URL’s te herschrijven in de database.

Helaas houden niet alle search/replace tools rekening met de serialized snapshots die opgeslagen staan in de database.

Een voorbeeld van de Dashboard widgets:

a:4:{s:25:"dashboard_recent_comments";a:1:{s:5:"items";i:5;}s:24:"dashboard_incoming_links";a:5:{s:4:"home";s:24:"http://www.simkaarten.nl";s:4:"link";s:100:"http://blogsearch.google.com/blogsearch?scoring=d&partner=wordpress&q=link:http://www.simkaarten.nl/";s:3:"url";s:133:"http://blogsearch.google.com/blogsearch_feeds?scoring=d&ie=utf-8&num=10&output=rss&partner=wordpress&q=link:http://www.simkaarten.nl/";s:5:"items";i:10;s:9:"show_date";b:0;}}

De getallen na a: en s: geven aan hoeveel karakters er verwacht worden. Op het moment dat de URL’s herschreven worden moeten, naar alle waarschijnlijkheid, deze aantallen ook aangepast worden.

Het beste pak je dus een search/replace script die wél rekening houdt met de serialized snapshots van WordPress. Of je kijkt naar de Duplicator plugin, die regelt de hele verhuizing voor je in een paar simpele stappen.

Als er geen andere manier is dan je huidige installatie te repareren dan zul je handmatig in de database de cijfers in de serialized snapshot moeten aanpassen naar de lengtes van de waardes tussen de dubbele puntjes.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *