[box type=”info”]Aan deze handleiding wordt nog hard gewerkt![/box]
In deze WordPress handleiding leer je vrijwel alles wat je met het krachtige WordPress kan: een complete website bouwen.
We beginnen bij het begin. Na het volgen van alle stappen heb jij een mooie, veilige, snelle en stabiele WordPress website staan!
Hoofdstuk 1: De installatie
Voor het installeren van WordPress heb je een webhostingprovider nodig met de volgende vereisten:
– PHP 5.3 of hoger
– 1 MySQL database
– mod_rewrite (voor mooie URL’s)
Hoe je WordPress installeert lees je in Hoofdstuk 1: De installatie.
Hoofdstuk 2: Configureren
De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: wil ik een blog of een website. Het verschil zit hem voornamelijk in de voorpagina. Wil je daar je laatste blogberichten tonen? Of wil je een informatieve homepage met ergens anders een blog/nieuws pagina?
Hoe je WordPress configureert lees je in Hoofdstuk 2: Configureren
Hoofdstuk 3: Template installeren
De template die je kiest is bepalend voor het uiterlijk van je WordPress installatie. Maar hij bepaalt soms ook de mogelijkheden. Kijk daarom goed rond en neem geen overhaaste beslissingen, helemaal niet als je de template aanschaft.
Hoe je een goede template uitkiest, en hoe je hem installeert, lees je in Hoofdstuk 3: Template Installeren
Hoofdstuk 4: Plug-ins installeren
Een goede WordPress website is niet af zonder een paar Plug-ins. Een plug-in voor de SEO, een voor de back-ups, een voor de performance, een contact formulier, een catalogus, een slider of een koppeling met Mailchimp, overal zijn meerdere plug-ins voor te vinden.
Welke plug-ins absolute aanraders zijn, en hoe je ze moet gebruiken, lees je in Hoofdstuk 4: Plug-ins installeren
Hoofdstuk 5: Content En menu’s
Uiteindelijk draait elke website om de content. Wat staat er op de website en hoe is dit te vinden. Welke pagina’s maak je aan en hoe presenteer je deze in het menu of in de zijbalk.
Hoe je pagina’s aanmaakt, beveiligd, en hoe je ze in een menu zet lees je in Hoofdstuk 5: Content en menu’s
Hoofdstuk 6: Beveiligen
Omdat WordPress zo razendpopulair is worden er allerlei manieren geprobeerd om in te breken in je installatie, om vervolgens spam te versturen of phishing pagina’s te hosten. Omdat je natuurlijk niet geassocieerd wil worden met spam of phishing is het belangrijk om je goed te beschermen.
Hoe je je beschermt en hoe je alles up to date houdt lees je in Hoofdstuk 6: Beveiligen
Hoofdstuk 7: Versnellen
Een goede website moet snel geladen worden. Elke seconde dat je pagina laadt haakt er weer een kwart van de bezoekers af. Goede hosting is van essentieel belang voor het snel werken met WordPress, maar met wat trucjes kan WordPress eigenlijk overal snel geladen worden.
Hoe je je WordPress versnelt lees je in Hoofdstuk 7: Versnellen
Hoofdstuk 8: Analyseren
Nu we een goedwerkende, snelle en gevulde website hebben willen we natuurlijk weten hoe de gebruiker ons vindt, wat ze doen en wat we kunnen verbeteren. Door tools als Google Analytics in te bouwen kunnen we heel uitgebreid te weten komen hoe we gevonden worden.
Hoe je gratis tools als Google Analytics en Google Optimizer gebruikt om je website te verbeteren Hoofdstuk 8: Analyseren
Hoofdstuk 9: Controleren
Natuurlijk wil je dat je website altijd bereikbaar is, en het liefst zo snel mogelijk. Er zijn verschillende manieren om automatisch te controleren of je website naar behoren functioneert en hoe snel de laadtijden zijn.
Hoe je je WordPress website gratis kan laten testen, inclusief e-mail en SMS notificatie, lees je in Hoofdstuk 9: Controleren.