Hoe maak ik een periodieke back-up van WordPress?

Er zijn legio plugins om back-ups te maken. Ook de meeste webhosting providers hebben een control panel waar je handmatig je back-up kan laten maken. Probleem is dat je vaak na het (automatisch) maken van een back-up je hem ook nog moet downloaden. Nu niet meer!

Met de BackWPup plug-in maak je eenvoudige back-ups van je complete WordPress installatie. Hij pakt al je bestanden en je database netjes in, in een formaat naar keuze.

Het leuke is dat je óók nog een export van al je posts, pagina’s en comments kan maken in XML formaat.

Uiteraard kan je hem ook automatisch instellen, zodat hij uit zichzelf elke x uur of dagen een back-up maakt, en verstuurt!

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit een normale FTP server, maar ook uit Dropbox! Je kan dus je back-up automatisch elke nacht laten sturen naar je Dropbox account, waarna je computer hem volledig automatisch weer naar binnen harkt. Zo heb je elke ochtend de meest recente back-up van je complete WordPress installatie! Je kan zelf instellen hoeveel back-ups hij voor je moet bewaren, zo loopt je FTP of Dropbox account nooit vol.

Nog een tip, maak twee back-up schema’s! Maak één die elke 3 uur een export in XML formaat maakt (mits de grootte dit toelaat) en maak één die elke 24 uur al je files inpakt en opstuurt. Zo verlies je nooit meer dan 3 uur data! Het gaat tenslotte om te tekst, niet waar?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *