Importeren van een WordPress.com XML op mijn blog

Eerder heb ik een handleiding geschreven om de content van een WordPress.com website te exporteren, dus als het goed is ben je nu al in het bezit van het machtige .xml bestandje. Hoe je dit nu kan importeren op je nieuwe WordPress site, ga ik je hieronder uitleggen.

Binnen je nieuwe WordPress heb je de knop Extra zoals hieronder is te zien.

extra-knop

Als je je muis op de Extra-knop houdt, komen er een aantal items naar voren waar je op kan klikken, klik hier op importeren (zoals hieronder is aangegeven).

import-knop

Je komt nu in een menu met een hele lijst aan keuzes, klik hier op de keuze WordPress (zoals hieronder is aangegeven).

wordpress-import

Vervolgens zal er een pop-up komen met daarin de plugin “WordPress Importeerder”. Deze plugin is nodig om de data te importeren, klik dus op de knop “Nu installeren”.

nu-installeren

Vervolgens kom je in het “Importeer WordPress” scherm.

importeer

Selecteer hierin het .xml bestand die je hebt gemaakt bij het exporteren en klik vervolgens op “Bestand uploaden en importeren”

Het kan zijn dat er nu nog vragen komen over wat er bijvoorbeeld met de naam van schrijvers moet gebeuren die niet op de nieuwe website aanwezig zijn, maar deze keuzes zijn geheel naar eigen wens in te vullen.

Zodra de import aangeeft dat het voltooid is, ben je klaar. Gefeliciteerd! Je WordPress.com content is nu overgezet naar je eigen WordPress

5 comments

 1. Wouter, ik krijg deze melding als ik het xml bestand importeer… “Het importeren van mentions jesje91 is mislukt” . Als ik het dan nogmaals doe ik krijg allemaal meldingen over dat bepaalde afbeeldingen al bestaan (Media “DSC_7100” bestaat al.
  Media “IMG_2703” bestaat al. ) kan je me helpen wat nu te doen ???

  1. Beste Jesje91,

   Dat kan best kloppen. Er zijn een aantal dingen die dan niet over zijn gezet. Onder water zullen al je berichten wel overgezet zijn.
   Je kan het beste even beide websites vergelijken om te kijken of er belangrijke dingen missen.

   Mocht je er echter nog steeds niet uitkomen hoor ik het graag even van je!

 2. Wouter, tijdens het importeren van het xml bestand krijg ik bij veel media de tekst Het importeren van Media “…..” is mislukt. Wat doe ik verkeerd ?

  1. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst moeten de URL’s van de afbeeldingen nog bereikbaar zijn. Zijn ze dit wel? Of is de originele locatie inmiddels uit de lucht?

   Het kan ook met het importerende blog te maken hebben. Bijvoorbeeld onvoldoende schijfruimte of een ander probleem met de uploads map.

 3. Dag Maarten
  Ik heb heel wat berichten en pagina’s geïmporteerd van een andere blog. Alleen vind ik ze niet terug op de nieuwe locatie. Wat kan de oorzaak zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *